STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Aleix och Maverick klara för 2023

Aleix Espargaro och Maverick Vinales. Bild: MotoGP.

Vid presskonferens efter lunch idag, vid Mugello där helgens race avgörs, berättade Aprilia att man har tecknat nya kontrakt med både Aleix Espargaro och Maverick Vinales för MotoGP-säsongerna 2023 och 2024.

Kontraktsförlängningarna betyder att Aprilia nu är det första teamet som fullföljer med sina förare till kommande säsong.  

Espargaro skrev historia med Aprilias första seger i högsta klass någonsin i Argentina i år och kommer till omgång åtta i Italien som tvåa i världsmästerskapet, endast fyra poäng efter den regerande världsmästaren Fabia Quartararo. 

Aprilia Racings VD Massimo Rivola sa:

-Jag är mycket glad att kunna meddela att Aleix Espargaro och Maverick Vinales kommer att fortsätta med Aprilia under de kommande två åren. Jag övervägde inga andra alternativ… Aleix hjälpte till att bygga den här ”familjen” med oss ​​och vi har nu med Maverick i den här familjen.

Trots tidigare prat om svåra förhandlingar kommer Espargaro nu att stanna hos Aprilia under åtta säsonger, efter att ha hjälpt till att föra RS-GP-projektet från bakre delen av startfältet till pallplatser. Under presskonferensen sa Espargaro: 

-Jag är väldigt glad. Vi har gjort ett bra jobb under de senaste sex åren. Det kommer att dröja åtta år i slutet av 2024. Det är extremt bra på den mänskliga och tekniska sidan att stanna här. Nu kan jag vara ännu mer fokuserad och lugn. Vi har en stor möjlighet framför oss i år.

I framtiden avslöjade Massimo Rivola att hans förare, Aleix Espargaro, gärna ser att Aprilia satsar på ett satellit-team. 

-Jag har bara sagt till Massimo att jag skulle älska att vi blev ett team till. Med fler hojar är det lättare att växa, men det är hans jobb, säger Aleix Espargaro och hans chef kontrade:

-Om det händer, då tittar vi på förare men vi är inte där nu, sa Massimo och man kunde ana något lurigt i blicken.