Årets headlines klara för Hojrock

RQ_pressNu är årets uppställning av headlines klara och spelschemat visar att HojRock tar ett steg tillbaka till rötterna och blandar musiken kring rockbilly, klassisk rock och hårdrock.
-I år har vi koncentrerat oss på rockmusik i all former och även låtit publiken vara med och påverka våra val i största möjliga utsträckning. Bland annat får vi se Brolle, Mats Ronander, Micke Rickfors, Dan Hylander, Corroded och Amaranthe på HojRockscenen i år, säger arrangören Peter Gustafsson.
Publiken har fått säga sitt och på facebook-sidan och via internet har debatterna varit otaliga. Nu är det också många som får se sina favoriter, på grund av sitt eget engagemang.
Antalet som bokat sig på campen i mars, över 2000 tält, är det högsta via haft på HojRock någonsin.
Legenderna: Välkommen tillbaka till 70-80 talet. Mats Ronander, Micke Rickfors och Dan hylander står på HojRocks scen tillsammans för att spela alla sina hits.
Corroded: Att kunna blanda melodier med ös är inte det enklaste. Men den konsten behärskar svenska Corroded fullt ut. De har under de senaste åren fått ett välförtjänt rykte som en av Sveriges mest stabila hårdrocksakter och spelats multum i radio och på varenda stor rockscen värd namnet. Corroded spelar hårdrock brännmärkt med distade toner och mangel utan att förlora den moderna touch som är deras signum. Deras hit Age of Rage slog ner som en rockbomb och har lämnat skärvor av lyckliga rockers på festivalfält och framför stereon. I Västervik lär de inte göra någon besviken. Det blir röj och högtryck, distade musikmattor och ös framför scenen vid Östersjön. Det blir en kväll att minnas, en kväll som hörs och en kväll när trummorna och riffen äger Gränsö! Corroded har landat.
Brolle: Under de senaste åren har Brolle jobbat mycket med att skriva låtar till sin senaste platta som hade release i april 2011. Brolle har byggt sin studio själv och där spenderar han den mesta av sin lediga tid. Då han var 21 år gammal, släppte han sin första singel; ”Playing With Fire” som sålde guld. Debutalbumet kom senare samma år ”Rebellious Heart”, som även den sålde guld. Succén med debutskivan följdes upp av efterlängtade ”Paradise Will Wait” som kom år 2005. Samma år släppte även Brolle en skiva där han gjorde sin tolkning på några av Cornelis Vreeswijks älskade låtar; ”Brolle Jr tolkar Cornelis – en stund på jorden”.Hösten samma år vad Brolle med i musikalen Footlose, som spelades på Wallmans Intiman i Stockholm.
Under 2009 spelade Brolle huvudrollen som Buddy Holly i musikalen ”The Buddy Holly Musical”. Den spelades först på Göta Lejon i Stockholm inför fulla hus, innan den gav sig ut på en lång turné genom Sverige. Totalt såg över 170 000 personer Brolle som Buddy Holly. Samma sommar var Brolle även en av artisterna i 2009 års upplaga av Diggiloo-turné som gjorde en riksomfattande turné genom land och rike, som sågs av över 120 000 personer. Brolle var hösten 2010 med Ladies Night, en turné med 18 stopp i Sverige. Förra året körde han igenom Sveriges folkparker med sin Rockshow.
Amaranthe: Amaranthe har bekräftat att de kommer släppa sitt nya album under hösten 2014, via Spinefarm Records, ingen titel är ännu spikad, Det kommer att vara en uppföljning på ”Amaranthe” (2011, som nu sålt guld i Sverige) och ”Nexus” (2013). Dessa två album, som har definierat bandets blandning av musikstilar, gav upphov till en internationell framgång redan från start. ”The Nexus” toppade inte bara topplistan (rock) i Sverige utan gick även in som #1 på iTunes Metal Chart i USA. Även ett flertal av bandets videos har miljontals visningar, bland annat har Hunger över sex miljoner visningar. Efter framgångarna med albumen har Amaranthe spelat inför publiker runtom i hela världen och nu, efter kommande Europaturné, går bandet återigen in i studion.
Rydell & Quick: Man har fått ligga i för att inte veta vilka det här gänget är. De är liksom svåra att missa. Som Sveriges största turnerande rockshow drar de fulla hus var än de parkerar sina HD-hojar. Man vet vad det handlar om när man ger 250 spelningar om året. Det är äkta engagemang och en kärlek till rocken som står sig. Och det märks i varje framträdande att Rydell & Quick brinner för det de gör. Det blir garanterad fest när Rydell & Quick kommer till HojRock, det går inte att undvika! Bikerbandet med både hits och saxofon i sadelväskorna rullar in på stora scenen under dunder och brak med dans och fyrverkerier! Den senaste hiten All in like a rockstar visar vad det handlar om, inga bromsar, inga hämningar och fullt ös från första stund. De säger det själva: It’s a hell of a night, everything is alright, so come on!
Vi hänger självklart på!

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001