STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

5 skäl varför hoj är bästa pendlingen

MC-försäljningen fick en skjuts under pandemin, och en av anledningarna var att folk ville hålla avstånd och ta sig smidigt fram. Samma personer upptäckte kanske att motorcyklar kan vara både praktiska och roliga i vardagen. Därtill är det många gånger ett mer prisvärt alternativ att ta sig till och från arbetet. Speciellt med ökande bränslepriser. Och, inga vägtullar samt eventuellt gratis parkering.

Här är fem skäl till att välja hojen till jobbet eller skolan när semestern är över.

Möjlighet att köra hoj, varje dag

Även om du har haft en stressig dag så kan en åktur med hojen efter jobbet göra stor skillnad. Det finns en anledning till att många förare pratar om hojkörning som en lisa för själen, och något som förbättra vårt humör.

Tar dig smidigt fram i köer 

Det kan ta lite tid att vänja sig vid om du inte är van vid att köra mellan bilar. Så ta inga onödiga risker. Men, när du väl vänjer dig vid det är det ett utmärkt sätt att snabb och smidigt ta sig fram när det är långa köer.

Enklare parkering

Detta gäller dock inte alla, men många kommuner erbjuder gratis MC-parkering på speciella platser och det är ofta betydligt lättare att hitta en plats för hojen vid arbetsgivarens parkering eller vid skolan. 

Minskar ångest för bränslepriset

Det finns ett brett utbud av motorcyklar att välja mellan, och alla har olika bränsleekonomi. Men, i de allra flesta fall kommer förare nästan alltid att få mycket bättre bränsleekonomi än att köra en fossildriven bil.

Elhojar kostar mindre än elbilar

Om du har funderat på att köpa en elbil så vet du att de inte är direkt billiga, tros subventioner. Om du är intresserad av att utforska alternativen för elektriska tvåhjulingar för pendling finns alltmer att välja mellan, allt från mopeder till skotrar och större maskiner, till ett helt okej pris med tanke på att du slipper tanka bensin.