Adventure Days

Adventure Days

Årets Adventure Days blev en succé. Över 600 äventyrslystna hojåkare invaderade Säfsen. Och redan nu har flera av dem bokat sig för nästa års äventyrshelg.

-Sammanlagt 630 bokade och kom för hela eventet. Det är en svår fråga om vi är nöjda med det. Det får inte bli för stort, då det blir opersonligt, men några till kan vi ta emot utan att det påverkar. Sen är vi redan fler i år än i fjol men det upplevs som färre av deltagarna och det var likadant förra året när vi då ökade från första året. Vi lär oss med tiden. Vi lägger aktiviteterna så de ligger omlott och vi har turer över ett större område. Deltagarna ville ha längre turer och vi har kört med dubbla turledare i år så vi har kunnat anpassa farten. Det gjordes helt enkelt halt efter några kilometer och så delades grupperna upp i två olika beroende på fart. Eventet är också anpassat för de större hojarna nu, det gör det lugnare överhuvudtaget. Vi har hittat en bra målgrupp. Och alla inblandade är nöjda,

-Vi borde nog ligga runt 7oo även nästa år. Nu tillkommer det ju mer boendemöjligheter i Säfsen så det borde vi klara. Känslan är att det fungerat mycket bra när man lyssnar på deltagarna. Turledarna och personal säger att de fått beröm. Samtidigt försöker vi ju hitta det vi kan göra bättre hela tiden, menar Pärra Hansson, Säfsen resort.

Hansson och David Johansson är arrangörer och de som tog initiativet till hela arrangemanget.

Mer om Adventure Days kan du läsa i MC-Folket nummer sex som är ute hos SMC:s medlemmar vecka 27.

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001