Backlund siktar på Brittiskt Guld 2014

filipFilip Backlund fortsätter tävla i det Brittiska roadracing mästerskapen under 2014. SMT Racing Kawasaki har signat den lovande Svensken för att ta hem titeln i klassen British National Superstock 1000. Filip visade stor potential under sitt debutår i England genom att ta en tredje plats i mästerskapet med fyra stycken pallplatser samt två nya varvrekord på de två anrika banorna Donington Park samt Silverstone GP. Kawasaki och SMT uppmärksammade detta tidigt och har valt att långsiktigt satsa vidare på Svensken. Ett tvåårigt avtal har skrivits mellan Filip, SMT och Kawasaki där målet under 2014 är att säkra mästerskapstiteln i klassen Superstock 1000 för att därefter ta steget vidare till klassen Superbike. SMT Racing har en lång framgångsrik racinghistoria bakom sig, några av Världens absolut bästa förare har åkt för teamet och senast i ledet var James Ellison som både har kört MotoGP, AMA Superbike samt British Superbike.
-Det känns otroligt roligt och inspirerande att fortsätta min långsiktiga satsning mot VM och nu tillsammans med SMT och Kawasaki. Jag har kommit till ett professionellt team som jobbar framåt på samma sätt som jag gör med min satsning. Tillsammans skapar vi ett oerhört starkt paket och vi vet alla vad vi ska göra, att vinna mästerskapet, säger Filip.
Filip besökte nyligen teamet som är baserat strax utanför Manchester. Där gick de gemensamt igenom Filips nya motorcyklar, planerade in tester inför den kommande säsongen samt visade Filips nya utvecklingsprogram som Filip ska få göra tillsammans med några av Teamets olika tekniska sponsorer.
-Det är ett utvecklingsprogram jag ska gå för att ytterligare kunna höja min kompetens inom vissa områden, som jag och teamet kommer att fokusera på. Jag efterfrågade detta när vi diskuterade 2014 vid vårt första möte, och detta har teamet och deras sponsorer löst, vilket känns jätte roligt, säger Filip.
Teamets tester är planerade att starta i slutet av Februari nere i Spanien. Där väntar ett intensivt testprogram för att få fram så mycket information och data som möjligt innan de sista testerna i England ska genomföras och därefter premiärracet den 18-21 april på banan Brands Hatch.
-Efter att ha sett Filips prestationer under hela 2013 på det som var övervägande nya banor för honom. När chansen kom att skriva avtal med Filip för säsongen 2014 hade vi inte någon som helst tvekan. Filip är en mycket begåvad ung man som vi tror kommer att ge vårt team stora framgångar. Vi har en tvåårig plan som förhoppningsvis kommer att se oss vinna Superstock 1000 titeln 2014 och gå vidare till Superbikeklassen 2015, säger teamägaren Robin Croft.

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001