STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Bayern Münchens tränare har Moto2-förare som förebild

Den 28-årige tyske Moto2-föraren Marcel Schrötter är en förebild för topptränaren i fotboll.

Julian Nagelsmann tog över ledarrollen i den tyska storklubben FC Bayern München efter framgångsrike Hansi Flick. En ledarroll som kräver sin person för att kunna hantera både stora förväntningar och ett starkt strålkastarljus.

Nu har Nagelsmann, som lotsade laget till att vinna årets Bundesliga, avslöjat vad som krävs för att klara den utmaningarna under första året som tränare. Och, inspirationskällan kommer kanske från ett överraskande håll. 

Nagelsmann ser roadracingförare som toppidrottsmän, vilka förkroppsligar det tankesätt som krävs för en fotbollstränare på toppnivå. Han menar att en racingförare på två hjul måste ha enormt mycket mod och mental beslutsamhet för att hålla sig kylig i höghastighetssituationer, där ett enda misstag kan stava katastrof.

Nagelsmann, som kör själv MC, är nära vän med den tyske Moto2-föraren Marcel Schrötter. En av de mer erfarna förarna i mellanklassen. Schrötter kör sin nionde säsong i mästerskapet. 

Tränaren tillämpar samma principer som gäller inom roadracing för att införa motivation bland Bayerns unga spelare. Han lyfter bland annat det faktum att många förare måste ta med sig egna sponsorer till sitt team för att överhuvudtaget får köra. Här ser Nagelsmann Schrötter som ett lysande exempel på en hårt arbetande idrottsman, med stort fokus. 

Nu kan Nagelsmann inte köra MC på allmän väg ihop med Schrötter då Moto2-föraren inte har något MC-körkort. Tränaren sa i en intervju med AZ:

-Han har att göra för att hålla jämna steg med min Ducati på en skoter.

Och, kanske kan fotbollsspelarna titta och lära av roadracingförarna även när det kommer till att ramla…