Brainstorming om MC-mässan

mcrfMcRF, Moped och Motorcykelbranschens Riksförbund, bjöd in till workshop om MC-mässan i framtiden. Förutom medlemmarna i McRF var bland annat flera representanter från MC-pressen inbjudna.
-Vi vill utveckla mässan och självklart vill vi att så många som möjligt kommer och tittar på det vi presenterar på MC-mässan. Vi vill också ta reda på vad det är som gör att människorna kommer dit och inte väljer bort den, säger Per Johansson, VD vid McRF.
De grupper som deltagarna delades upp i hade många förslag på hur man kan förändra och utveckla mässan i framtiden. Flera förslag fanns på att plocka in flera andra fordonsslag och skapa något av en Powersport-mässa, dock utan att tappa namnet MC-mässan. Snöskotrar och vattenskotrar kanske också lockar besökare trodde många. Fri entré upp till 24 år, allt för att locka de yngre kom också upp. Främst kanske detta fungerar på torsdagen som brukar vara lite mindre belastad besökarantalsmässigt. En fundering var också att man kanske kan korta ner mässan och helt enkelt plocka bort torsdagen och köra fredag till söndag. Flerdagsbiljetter, familjebiljetter och förköpsbiljetter var det också många som saknade.
Att det behövs en föryngring och återväxt inom motorcyklismen var alla eniga om. Alla klutar måste sättas till för att få fler yngre att ta MC-körkort och börja intressera sig för att åka hoj.

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001