STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Brembos Greenance Concept Kit

Brembo Greenance Concept Kit. Bild: Brembo.

Framtiden ser grön ut för den italienska tillverkaren av bromssystem, deras nya koncept kan innebära hållbar bromskraft i framtiden. Greenance Concept Kit är ett projekt som kombinerar livslängd och minskad miljöpåverkan jämfört med vanliga bromsbelägg. Namnet Greenance kommer från sammanslagning av orden “Grön” och “Prestanda”. Konceptet kommer att vara en del av den nya Brembo Beyond-produktlinjen, som enligt företaget utvecklas för att ”förbättra drivdynamiken i en ny mobilitetsgeneration inriktad på hållbarhet.”

Redan i september skickades ett pressmeddelande ut där det stod att det är den senaste framtidsorienterade lösningen ökar livslängden upp till tre gånger och kombinerar en lägre miljöpåverkan, mer än 80 procent minskning av utsläppen i både PM10 och PM2.5, med högsta bromsprestanda. Projektet har enligt tillverkaren redan uppnått ECE-R90-homologeringstesterna såväl som de strängaste vägtesterna, vilka utförs av företagets tekniker utifrån Brembos stränga krav.

Brembos Greenance-produkter kommer att finnas tillgängliga på marknaden som en kitlösning (skivor och kuddar) under andra kvartalet 2023.