STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

BRP allt närmare två elhojar

Två elmotorcyklar på gång till sommaren 2024. Bild: BRP.

Tidigare i somras tillkännagav kanadensiska BRP produktionen av sina elektriska Can-Am-motorcyklar. Nu börjar det bli verklighet när byggstarten sätter i gång för tillverkningsanläggningen i Querétaro, Mexiko. Den kommer att ligga i anslutning till den nuvarande BRP-fabriken i staden. Företaget har även tillverkning på tio andra platser i Kanada, USA, Österrike, Finland och Australien.

Produktion av de två första elektriska modellerna Can-Am Origin och Can-Am Pulse inleds i mars 2024, med leveranser under sommaren. 

-Vi har bestämt oss för att återta vårt arv av motorcyklar med lanseringen av en serie elektriska tvåhjulingar och vi förbereder oss för att genomföra vår plan. Vi är glada över att börja bygga denna nya toppmoderna tillverkningsanläggning vid samma plats där vi redan producerar våra Sea-Doo vattenskotrar och ROTAX-motorer. Vi ser fram emot att producera den första elektriska Can-Am motorcyklar för en ny generation av entusiaster, säger Sandy Scullion, president, Powersports Group på BRP i ett pressmeddelande.