STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Cake lanserar motorn Jante

Jante med senaste motortekniken Internal Permanent Magnet (IPM). Bild: Cake.

Jante är en ny högpresterande elektrisk IPM-motor för lätta elmotorcyklar. Den svenska tillverkaren av lättviktsmotorcyklar har låtit designa Jante från grunden och använder den senaste motortekniken Internal Permanent Magnet (IPM) och levererar oöverträffad effektivitet, kraft och tillförlitlighet som syftar till att revolutionera prestandastandarderna för lätta elektriska motorcyklar.

Med en lätt men robust konstruktion, med ett aluminiumhus av flygplanskvalitet och dubbellageraxel, är Jante-motorn designad för optimerad prestanda i lätta elfordon. Tillåter låg- och högspänningsdrivlinor att nå hastigheter över 100 kilometer i timmen och vridmoment över 500 newtonmeter på bakhjulet. Cakes mest optimerade IPM-motor med radiellt flöde för effektivitet och kraft, låg kuggning som möjliggör mjuk acceleration och precisionshantering vid låga hastigheter, och dess luftkylda system tillåter högt vridmoment vid höga varvtal. Motorn är klassad till IP67 och gör att den kan fungera i alla förhållanden.

Som den nya standarden för det exceptionella kraft-till-vikt-förhållandet är Jante-motorn designad för att använda tillverkarens unikt designade ram, fjädring och komponenter, vilket förbättrar den för oöverträffad smidighet och kontroll.

Cake-batteriet har snabbväxlingsteknik som möjliggör ett enkelt batteribyte på mindre än 30 sekunder utan behov av verktyg, en betydande fördel för racingaktiviteter. Mjukvaran i Battery Management System (BMS) och Motor Driver säkerställer noggrant optimal effektivitet och förarupplevelse för både batteriet och drivlinan.