STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Can-Am tar fram två elmotorcyklar till 2024

Patent på elhoj från Can-Am. Bild: Electrek.com.

MC-industrin börjar alltmer likna var bilindustrin befann sig för ett antal år sedan. Nya elhojar presenteras på löpande band, en av de senaste kommer från Can-Am.

Nu har BRP, moderbolaget till Can-Am, meddelat att man återvänder till sina rötter med en ny twist, och kommer tillbaka med två helelektriska hojar till 2024.

Det amerikanska företaget producerade motocrossmaskiner redan 1970-talet men är mer kända för sina TV-maskiner här i Sverige. Motorcykelproduktionen avslutades på 1980-talet.

Det finns ett inlämnat patent för två nya elmaskiner, men inga avslöjande detaljer.

I ett uttalande till Electrek sa president och VD för BRP José Boisjoli:

-När motorcykelindustrin går över till el såg vi en möjlighet att återta vårt motorcykelarv och att återinträda på marknaden. Denna nya produktkategori är oerhört viktig för oss, och vi är glada över att Can-Am-motorcyklar är de första modellerna i BRP:s elsortiment. Många av oss har mycket goda minnen från att köra de tidiga modellerna av dirtbike, och nu ser vi fram emot att bygga vidare på Can-Ams rika historia för att inspirera och imponera på en ny generation av motorcyklister och elfordonsentusiaster.

Planen är att ta fram elmotorcyklar är ett steg i att uppmärksamma varumärkets 50-årsjubileum genom en återkomst av dess tvåhjuliga ursprung.

Det 53 sekunder långa videoklippet nedan ger en kort bakgrund till var Can-Am började och vart varumärket nu är på väg.