De blev stipendiater

korkortSvedea har för tredje året i rad utlyst ett MC-stipendium som ger en kostnadsfri intensivkurs för MC-körkort. Nu är det klart vilka sex personer som får årets stipendium. Intresset för årets MC-stipendium har varit rekordstort. Svedea har fått in över 1000 ansökningar. Sex utvalda personer får nu gå en intensivkurs under två veckoslut, 23–25 maj samt 31 maj–3 juni. Utbildningen genomförs i samarbete med BA Trafikskola i Jönköping.
De sex stipendiaterna är: Edison Qorri, Bandhagen, Johanna Fernström, Mölndal, Johan Persson, Svängsta, Lindah Ganeborn, Kristianstad, My Börjeson, Stockholm och Rolf Olofsson, Mölndal.
Svedea inrättade MC-stipendiet 2012 för att bidra till att fler skaffar sig behörighet att köra motorcykel. Stipendiet ger en kostnadsfri intensivkurs för MC-kort och har hittills hjälpt elva personer att ta sig ut på vägarna.
–Under de tre år vi har funnits har vi fått ett mycket positivt bemötande på marknaden och ett stort antal hojåkare har gett oss sitt förtroende. Det känns bra att genom MC-stipendiet kunna ge tillbaka och bidra till att fler får möjlighet att uppleva glädjen på två hjul. Vi ser fram att träffa årets stipendiater i maj och följa dem på vägen mot MC-kort, säger Olle Molin, operativ chef motor på Svedea.

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001