STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ducati MotoE premiär på Misano

Ducati MotoE premiär på Misano. Bild: Ducati.

Ducati-prototypen som kommer att tävla i FIM Enel MotoE™ World Cup från 2023 har genomfört sina första varv på banan i Misano World Circuit Marco Simoncelli. Banan där avtalet med Dorna Sports tillkännagavs i oktober.

Testförare var Michele Pirro, som har jobbat med det italienska teamet sedan 2013, och hans elmotorcykel har kodnamnet V21L. Maskinen är Ducatis första elmotorcykel och arbetet drivs av Ducati Corse-teamet och Ducatis FoU-ingenjörer, vilka leds av Roberto Canè, Ducati eMobility Director.

I ett pressmeddelande säger Canè:

-Vi upplever ett alldeles extraordinärt ögonblick. Jag har svårt att tro att det är verklighet och fortfarande inte en dröm! 

Michele Pirro, Ducati testförare:

-Att testa MotoE-prototypen på banan var mycket spännande eftersom det markerar början på ett viktigt kapitel i Ducatis historia. Hojen är lätt och har redan en bra balans.

De viktigaste utmaningarna i utvecklingen av en elektrisk racingmotorcykel är fortfarande relaterade till batteriernas storlek, vikt och räckvidd.

Ducatis mål är att göra elmotorcyklar som är högpresterande och kännetecknade av sin lätthet tillgängliga för alla FIM Enel MotoE™ World Cup-deltagare. Projektets fokus är, förutom bättre prestanda, på vikten och konsistensen av kraftleverans under racet.

Ducatis erfarenhet av FIM Enel MotoE™ World Cup kommer att vara ett grundläggande stöd, och där målet är att, så snart tekniken tillåter det, skapa en elmotorcykel för väg som är sportigt, lätt, spännande och som kan tillfredsställa alla entusiaster.