Ducati ökar

Under en presskonferens på World Ducati Week 2012, presenterade ordföranden för  Ducati, Gabriele Del Torchio, siffror som visar att Ducati mår bra. Tillväxten är bra och försäljningen har varit rekordhög och ökat med 12 procent och intäkterna med 20 procent under de inledande månaderna fram till maj 2012.

Det var under World Ducati Week, som gick mellan 21-24 juni på Misano World Circuit i Misano Adriatico, som Del Torchio hittade en idealisk plattform för att leverera de senaste siffrorna från Ducati. Trots en svår marknad och en avtagande global ekonomi fortsätter Ducati att växa och förbättra sig ifråga om marknadsandelar, volymer i produktion och försäljning.

-Detta är mitt tredje World Ducati Week och det är en viktig stund för alla som arbetar på Ducati. Genom det här eventet har vi möjlighet att dela vår passion och stolthet över att vara del av ett prestigefyllt varumärke som Ducati med tusentals Ducatistas som har kört till Rivieran Romagnola från hela världen. Vi är på randen till en ny era, en som företaget börjar i vetskapen om att alla målen tillsammans med Investindustrial har uppnåtts.
-Sedan 2006 har vi fördubblat vår marknadsandel och försäljning och det har också varit en betydande förbättring i vår finansiella ställning. Idag är Ducati ett stabilt företag som har väckt intresse hos Europas största biltillverkare med vilka vi är nu redo att börja ett nytt och lika spännande äventyr, förklarade Del Torchio.
 

Som den sjunde upplagan av World Ducati Week kommer till ett slut, förbereder den berömda italienska motorcykeltillverkare att återgå till sin Bologna bas som har haft en oerhört lyckad tillställning som bröt alla tidigare WDW poster. Hölls på World Misano Circuit i Italien, den massiva WDW2012 insamling, med titeln The Planet i Champions sprang från torsdag till söndag, 21-24 juni och lockade tusentals passionerade Ducati ägare från hela världen.

Med otroliga 65.000 besökare under fyra dagar, har WDW2012 varit den största någonsin. Ungefär 30% var utländska besökare från bland andra USA, Europa, Australien, Ryssland, Indien, Brasilien, Kina och Malaysia och med länder som Gabon, Island och Nepal dessutom framhöll händelsen ytterligare globala makt och överklagande av Ducati varumärke och den verkligt globala passionen för sina motorcyklar

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001