STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

En ny livlina för H-D Bronx

Harley-Davidson Bronx visades upp vid EICMA 2019. Bild: Harley-Davidson.

Harley-Davidson streetfightern Bronx, med 975 kubik versionen av den vattenkylda Revolution Max V-twin, fick stå åt sidan när fokus låg på att leverera Pan America 1250-modellerna. Och, några andra modeller som skulle tilltala företagets kärnkunder. Däribland Nightster, en maskin som delar samma motor som Bronx, men med 90 hästkrafter i stället för 115 hästkrafter.

Nu har det avslöjats att Harley förnyar sin rätt att behålla namnet Bronx, för att följa amerikanska varumärkeslagar. Om ett varumärke registreras och inte används inom tre år måste varumärkesinnehavaren förnya registreringen, eller riskera att förlora rättigheterna till namnet. 

Även om Harley kanske tänker använda Bronx-namnet på en helt annan modell så har den ursprungliga designen redan utvecklats till en punkt där den nästan är klar för produktion. Modellen i stort färdig när den visades upp på EICMA-mässan 2019.

Att Bronx kan dras fram i ljuset igen känns troligt med tanke på att det amerikanska märkets vd Jochen Zeitz 2020 medgav att Bronx inte skulle släppas ”nästa år”, det vill säga förra året, när projektet lades på hyllan. Ett uttalande som indikerar på att han lämnade dörren på glänt.