STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

F1-teknik i Langens nya tvåtaktare

Langen Two Stroke går att beställa, men det tillverkas endast 100 exemplar. Bild: Langen.

Den brittiska startup-tillverkaren Langen har meddelat att de kommer att tillverka en 250 tvåtakts caféracer i en begränsad upplaga om 100 maskiner, och med teknik från F1. Det skriver brittiska F Stop Press på sin hemsida.

Hojen kallas kort och gott Two Stroke, och kommer att ha en 250 kubik motor som Langen har köpt från Vins. Dessa motorer är enligt Langens chef Christofer Ratcliffe tillverkade av före detta Ferrari-ingenjörer i Italien. 

-Det är en V-twin race-motor som vi har utvecklat för vägen. Vi arbetade med bränslekartläggningen, gasreglaget och kylningen för att göra den hållbar. Det är den första tvåtaktsmaskin som uppfyller nuvarande utsläppsnormer på många år.  Ratcliffe beskriver vidare deras motor som den renaste tvåtaktaren någonsin. Utanför motorn hämtas komponenter från en brittisk leveranskedja, samt teknik från F1 och flygindustrin. Two Stroke har kolfiberkroppspaneler runt sin aluminiumram, som bara väger 114 kilo, så att dess 76 hästkrafter tar föraren mycket längre än samma effekt på en fyrtaktscykel. Langen håller även på att utveckla en fyrtaktare, samt en elektrisk motorcykel. 

Priset för Langen Two Stroke ligger på cirka 345 000 kronor, före skatt.

Här kan du läsa mer: https://www.langenmotorcycles.co.uk/product/langen-two-stroke