STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

FIM: styrelse sista möte för 2022

FIM:s styrelse samlades i Rimini inför FIM Awards. Bild: FIM.

FIM:s styrelsen samlades den 30 november och 1 december – inför generalförsamlingen och FIM Awards som hålls idag och imorgon i Rimini, Italien. Håkan Leeman, tidigare ordförande i Svemo, är ledamot i FIM:s styrelse (fyra från höger i bild).

Punkterna som diskuterades, enligt FIM:s kommunikationsavdelning, var bland annat: 

Styrelsen upprepade sin sympati och solidaritet med alla som lider, till följd av den ryska invasionen av Ukraina. Efter att noga ha övervägt situationen bekräftade styrelsen återigen de beslut som fattades under sitt extra möte den 5 mars 2022.

FIM MotoE World Cup kommer att bli ett världsmästerskap från och med 2023 och omdöpt till FIM MotoE World Championship. 

Alla discipliner diskuterades med fokus på främjandet av FIM Supercross World Championship, FIM Sidecar World Championship samt FIM Flat Track World Cup/Championship under de kommande åren. 

En teknisk förstärkning kommer att göras i FIM Superbike World Championship. Inom ramen för FIM:s insatser för ljuddämpning kommer FIM att ställa några ljudmätare till FMN:s förfogande utifrån behov av ljudtester. 

Styrelsen lyfte även frågan om framväxande teknologier, ekologiska bränslen, samt elektriska motorcyklar och nya möjligheter. 

Ny varumärkesidentitet är på väg och fyra nominerade kommunikationsbyråerna bjöds in för att presentera sitt projekt i syfte att etablera en ny FIM varumärkesidentitet, inklusive en ny FIM-logotyp.

Ett nytt FIM-högkvarteret började ta form den 23 november 2022, med ett mål för slutdatum till mitten av 2024, året för firandet av FIM:s 120-årsjubileum. Det nuvarande FIM HQ kommer att omvandlas till ett motorcykelsportmuseum för att bevara det sociala, kulturella och historiska arvet från FIM och motorcykelsporten.

2023 års generalförsamling och FIM Awards kommer att hållas i Liverpool i Storbritannien.

Kommissionskonferens 2023: En statusuppdatering och lägesrapport om organisationen av 2023 års kommissionskonferens som hålls i Lille (Frankrike) i februari presenterades för styrelsen.