Folkfest på Mälaren Runt

_I1Q8416

Sveriges i särklass största gemensamma körning, Mälaren Runt, är ett begrepp, en folkfest, en upplevelse som ingen sann motorcyklist får missa. Årets upplaga blev en jubelsuccé med strålande sol och runt 25.000 motorcyklar deltog under dagen.
I år firade Mälaren Runt 30 år och det var ett rejält kalas, tusentals kom i god tid till starten i Solna för att uppleva den häftiga känslan när alla hojar samlas på parkeringen vid Pampashuset, gamla Arbetsmiljöverket.
Efter starten rullade en lång ström med motorcyklister ner mot Eskilstuna via gamla vägen över Södertälje. De gula skyltarna visade vägen. Längs vägen satt mängder med publik och spanade in alla fina motorcyklar. Fik och hamburgerhak hade bråda timmar denna förmiddag. Och i Turinge stannade många för att köpa en macka av representanter från en lokal kyrka.
Hojmarknaden på Gröndal, och Struls fest i Enköping var välbesökta. Officiell målgång var hos MCE, Motorcykelentusiasterna, som har sin klubbkåk utanför Jakobsberg. Där samlades alla härdade hojåkare som pallade med att köra hela varvet. På plats arrangerades diverse trevligheter.

Share

Om Redaktionen