Full körkortspott för Svedeas MC-stipendiater

Alla sex stipendiater i Svedeas MC-körkortsskola klarade provet med bravur. Vi gläds med Ola Svensson – Ljungby, Magnus Windmüller – Eksjö, Cecilia Henricson – Tyresö, Christina Bohlin – Linköping, Peter Ingvarsson – Huskvarna och Merja Olsson – Västerås och önskar dem många härliga mil på MC framöver.

De sex deltagarna i Svedeas intensivutbildning för MC-kort har kört hårdträning i sju dagar innan det var dags för examen. 

-Återväxten bland MC-åkare har under senare år varit svag. Statistik från Trafikverket visar att att antalet nya MC-körkort minskat med 30 procent sedan toppåren 2002-2004. Svedea Motorförsäkring vill dra sitt strå till stacken för att fler ska skaffa sig behörighet att köra motorcykel och utlyste därför ett stipendium där sex personer erbjöds en kostnadsfri intensivkurs för MC-kort. Vi vill ge fler chansen att uppleva glädjen att köra motorcykel. MC-kortsstipendiet är en viktig symbolhandling för oss som specialiserar oss på försäkringar för motorcyklar. Det är många som uttrycker sin uppskattning för att vi gör något konkret åt att allt färre tar MC-kort, säger Olle Molin, operativ chef på Svedea Motorförsäkring.

– Alla deltagare har jobbat hårt för att lära sig behärska de moment som ingår. Det var en väl förberedd grupp som körde upp, säger Berny Andersson, ansvarig trafikutbildare på BA Trafikskola.

Närmare trehundra personer ansökte om de åtråvärda platserna. Utbildningen har genomförts i samarbete med BA Trafikskola i Jönköping.
 

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001