Full pott

svedeaFör andra året i rad har Svedea delat ut MC-stipendiet som instiftats för att främja återväxten av motorcyklister. Samtliga av årets fem stipendiater klarade sina kunskapsprov samt uppkörningar och totalt har stipendiet nu hjälpt elva personer att ta mc-kort. Stipendiet har med andra ord visat sig vara en lyckad satsning och kommer att finnas kvar i minst fyra år till.

Tidigare i år utlyste Svedea för andra gången MC-stipendiet vilket möttes av ett stort intresse, bolaget fick denna gång in över 400 ansökningar. Fem stipendiater utsågs och de drillades under våren och sommaren på BA Trafikskola i Jönköping. Alla fem har nu lyckats ta mc-kort.

– MC-stipendiet är vårt sätt att bidra till återväxten av hojåkare. Vi vet att det finns ett stort intresse för mc-åkning men alla har inte möjlighet att ta mc-kort på egen hand och då känns det bra att vi kan hjälpa till. Att alla som har fått stipendiet även har lyckats ta mc-kort känns såklart oerhört roligt, säger Olle Molin, operativ chef på Svedea Motorförsäkring.

Under 2012 och 2013 har totalt elva personer fått MC-stipendiet och samtliga har med stor framgång tagit sina efterlängtade mc-kort. Att den lyckade satsningen får en fortsättning är redan klart, i minst fyra år till kommer Svedea att dela ut MC-stipendiet och BA Trafikskola kommer även fortsättningsvis att hålla i utbildningen. Nästa ansökningsperiod blir våren 2014.

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001