STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Globalt event med fokus på MC/moped

International Transport Forum, ITF, håller en digital workshop för motorcyklisters säkerhet ”Riding in a Safe System” som pågår mellan den 9 och 23 juni 2021.

Workshopen samordnas av International Transport Forum, Transportstyrelsen, VTI, International Motorcycling Federation (FIM) och föreningarna för MC-tillverkare ACEM och IMMA. 

Workshopen är en uppföljning av den tredje globala ministerkonferensen om trafiksäkerhet som hölls i Stockholm i februari 2020 och man kommer att fokusera på de nio rekommendationerna från Academic Expert Group och deras tillämpning på motorcyklisters säkerhet.

Evenemanget bygger på 2008 års Lillehammer-workshop, som var det första internationella som samlade alla viktiga intressenter och som har visat sig vara inflytelserika när det gäller att sätta dagordningen för att utveckla statliga motorcykelstrategier över hela världen. Workshopen bygger även på 2015 års ITF-forskningsrapport “Förbättrad säkerhet för motorcykel-, skoter- och mopedförare”, som gav rekommendationer om ett brett spektrum av åtgärder för att förbättra säkerheten för förare på två hjul.

För mer information, fullständigt schema och registrering för att ta del av öppningssessionen hittar du här: 

https://www.itf-oecd.org/motorcyclists-safety-workshop-riding-safe-system