STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

H-D satsar vidare på elhojar

Livewire från Harley-Davison lanserades 2019. Pressbild från H-D.

Harley-Davidson har anlitat Ryan Morrissey som Chief Electric Vehicle Officer (CEVO). Han arbetade tidigare som konsult på Bain & Company där han var seniorpartner och chef för fordon- och mobilitet i USA, där han fokuserade på övergången från bensin till elbilar. 

– Ryan har lång erfarenhet av ledande OEM-tillverkare som arbetar med att bygga företag för att utveckla, kommersialisera och stödja elbilar. Jag är glad att få honom att gå med i teamet för att hjälpa oss att leda inom el, säger Jochen Zeitz, ordförande, VD och koncernchef, Harley-Davidson. 

Harley-Davidson presenterade nyligen The Hardwire, dess strategiska plan 2021-2025, med ett dedikerat fokus på el, med inriktning på långsiktig lönsam tillväxt och aktieägarvärde och syftar till att stärka sin position som det mest eftertraktade motorcykelmärket i världen.

En av Morriseys första uppgifter kommer sannolikt att vara en översyn av Harley-Davidsons nya elprojekt och titta på möjligheter för företaget att samarbeta med andra aktörer inom elektriska drivsystemet och batterier för att sätta fart på elmotorcykelprojektet LiveWire, vilket lanserades 2019. 

Morrissey kommer att börja sitt nya uppdrag den 1 april. 

Källa: Harley-Davidson, Inc.