STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Honda satsar på självstabiliserande skoter

Bild: Striemo.

Ifjol tillkännagav Honda skapandet av sitt IGNITION-program, avsett att stödja skapandet av teknikföretag med originella koncept. Efter grundandet av Ashirase, ett företag som erbjuder ett inbyggt navigationssystem för synskadade, kommer så nästa satsning. 

Nu samarbetar den japanska tillverkaren med mikromobilitetsmärket Striemo för att marknadsföra en självstabiliserande elektrisk skoter på tre hjul. Skotern är därtill hopfällbar, och gör max 25 kilometer i timmen med en räckvidd på 30 kilometer. Tre körlägen; 6, 15 eller 25 kilometer i timmen. E-skotern väger 20 kilo och har en lastkapacitet på 120 kilo.

Den lilla maskinen karakteriseras genom sin dubbla bakaxel som är avsedd att ge mer stabilitet och ett centralt svängområde som håller skotern rak i alla förhållanden och hastigheter. Som en Segway. Självstabilisering är ett koncept som vi tidigare har sett hos Honda med Riding Assist-prototyperna, och med Uni-Cub B.

Under 2022 kommer e-skotern att börja säljas i Japan, och nästa år i Frankrike, Tyskland och USA. Priset ligger på cirka 19 500 kronor.

Här kan du titta på hur skotern rör sig: https://vimeo.com/719010716/a0708d8d6a