STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Honda siktar på titeln i MotoGP

Shinji Aoyama och Marc Marquez. Bild: Honda Motor Corporation.

Igår höll Honda Motor Corporation en presskonferens och presenterade sin verksamhetsplan för motorsport för 2023. Den japanska tillverkaren kommer att fortsätta att engagera sig i motorsportaktiviteter och möta de olika utmaningarna, leverera drömmar och entusiasm. Det kommer att göra det för att möta förväntningarna från motorsportfans runt om i världen såväl som Honda-fans och dess kunder. 

Shinji Aoyama, Director och Senior Managing Executive Officer för HRC, försäkrade att Hondas utmaning nästa år fortsätter, och målet är titeln i MotoGP.

Här en sammanfattning av Shinji Aoyama tal under presskonferensen.

-1959 tävlade Honda i Isle of Man TT Race för första gången, och vårt företags grundare Mr. Soichiro Hondas strävan tog sin start att bli nummer ett i världen inom teknik. Sedan dess har Honda tävlat i olika motorcykel- och biltävlingar runt om i världen. Oavsett hur många gånger vi har stött på svåra problem har vi övervunnit dem, aldrig gett upp och samlat på oss segrar. Inom motorsport är denna attityd avgörande för att finslipa människor och färdigheter, vi kommer att fortsätta att stärka vår ambition för denna ”utmaning” och utveckla den tillsammans med alla inblandade i kampen – förare och tekniker.

Honda använder redan aktivt motorsporten för att främja forskning och utveckling av nollutsläppsteknik för praktisk tillämpning i racingaktiviteter, och utvärderar även introduktionen av elfordon i riktig racing, med början med motorcyklar.