STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Skoter-resväska från Japan

Skoter-resväskan GeeRideCase. Bild: Bike News.

Det japanska företaget Gloture kombinerar elektrisk mobilitet med bagagekapacitet, riktat till flygpassagerare, med sin nya produkt som kallas GeeRideCase.

En resväska med en intern elmotor som möjliggör personlig rörlighet. När den är i åkläge fungerar den på samma sätt som en skoter, ett bra alternativ på större flygplatser, speciellt om man har lite bråttom.

Det är den japanska tidningen Bike News som rapporterar att GeeRideCase kan uppnå en topphastighet på upp till 10 kilometer i timmen. Tidningen skriver även att tack vare en motor med låg energiförbrukning med konstant hastighet är friktionskraften under drift mindre, ger högre prestanda och varar längre än vanliga motorer.

GeeRideCases kommer i måtten 535 mm x 287 mm x 605 mm och motorn har en uteffekt på 250W. Vikt 7,5 kilo, vilket inte lämnar inte mycket kvar till packningen om man vill ta med väskan som handbagage. Men, det kan finnas potential med idén. När eltekniken utvecklas kommer batterier och motorer att bli allt mindre och lättare – för såväl framtida skoter-resväskor som eldrivna fordon.