STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Joan Mir kör för Honda nästa MotoGP-säsong

Joan Mir och Pol Espargaro inför Österrikes GP 2020.

Joan Mir körd hem världsmästartiteln i MotoGP 2020 för Team Suzuki Ecstar. Igår skrev han på ett tvåårskontrakt med Repsol Honda. Teamkamrat blir, förhoppningsvis, Marc Marquez som jobbar sig tillbaka efter en långdragen skada i vänster arm. En fin födelsedagspresent i förskott för spanjoren som fyller 25 år imorgon. 

Pol Espargaro lämnar Repsol Honda och går till GasGas Factory Racing Team – ett team som bildas av GasGas och Tech3. Vem som blir Pols teamkamrat har ännu inte bekräftats.

Tidigare i våras blev det klart att Team Suzuki Ecstar lämnar MotoGP. Och, hans nuvarande teamkamrat Alex Rins går över från Suzuki till LCR Honda Castrol Team efter årets säsong. Där kan titelutmanaren i Moto2, Ai Ogura, förväntas tillkännages som Rins stallkamrat – som då ersätter Takaaki Nakagami.

Mir blev tvåfaldig världsmästare 2020, sedan tidigare hade han en titel i Moto3 från 2017. Och, han har totalt 12 Grand Prix-vinster och 33 pallplatser hittills.

Till MotoGP säger Joan Mir: 

-Jag är mycket glad över att officiellt meddela att jag kommer att gå med i Repsol Honda Team nästa år. Tack till HRC för att du litade på mig och gav mig möjligheten att försvara dessa historiska färger, som är fulla av historia och världstitlar. Vi kommer att dra nytta av all min erfarenhet som samlats under åren i MotoGP med Suzuki för att bidra så mycket som möjligt till projektet och för att tillsammans kämpa för att bli världsmästare igen. Nu är det dags att fortsätta fokusera på min återhämtning för att återvända till banorna så snart som möjligt och få en fantastisk avslutning på säsongen med Team Suzuki Ecstar.

Mir kommer dock inte till start till helgens tävling i San Marino efter kraschen under det senaste racet i Österrike där hans skadade höger ankel. Mir har siktet inställt på Aragon den 16-18 september.

Under årets säsong har Mir haft sex DNF på 13 race och ligger på en 12:e plats totalt, 77 poäng efter ledaren Fabio Quartararo, Yamaha.