STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ken Block död i snöskoterkrasch

Ken Block. Bild: Hoonigan.

Den amerikanska motorsportlegenden och YouTube-stjärnan Ken Block har dött i en skoterolycka i Utah, vid 55 års ålder. Hoonigan Industries, ett av flera klädföretag som Block ägde, bekräftade sin grundares bortgång i ett uttalande på Instagram under måndagen.

Det är med vår djupaste beklagande som vi kan bekräfta att Ken Block dog idag i en skoterolycka. Ken var en visionär, en pionjär och en ikon. Och viktigast av allt, en far och make. Han kommer att vara mycket saknad. Vänligen respektera familjens integritet i detta ögonblick medan jag sörjer.

Olyckan inträffade när Block åkte på en snöskoter uppför en brant sluttning i Wasatch County, Utah, när fordonet välte och landade ovanpå honom. Block åkte med en grupp men var ensam vid olyckan. Han dödförklarades på platsen av de skador han ådrog sig, skrev den lokala sheriffens kontor på Facebook.

Block var en konkurrenskraftig rallyförare i serier som Rally America och Global Rallycross samt fick ett stort rykte senare i livet för sin “Gymkhana”-videoserie på YouTube. En serie i 10 delar, där han utförde vågade racingprestationer, som gav honom nästan två miljoner prenumeranter. Block var också med och grundade skate-wear klädmärket DC Shoes.

Han blev Rally America’s Rookie of the Year under sin första säsong 2005 och fortsatte med att vinna rallycrossmedaljer vid X Games och pallplatser vid World Rallycross Championship. Han tävlade även i andra actionsporter, inklusive motocross, skateboard och snowboard.