Körkortsstipendium igen

korkortFör tredje året i rad utlyser Svedea ett stipendium som ger blivande hojåkare en kostnadsfri intensivkurs för MC-körkort. Svedea inrättade MC-stipendiet 2012 för att bidra till att fler skaffar sig behörighet att köra motorcykel. Stipendiet ger en kostnadsfri intensivkurs för MC-kort och har hittills hjälpt elva personer att ta sig ut på vägarna. Årets ansökningsperiod startade i samband med MC-mässan i januari och intresset har varit väldigt stort, över 900 har ansökt. Och det finns fortfarande möjlighet att söka, sista ansökningsdag är den 14 april.
–Vi vill ge fler möjlighet att uppleva glädjen i att köra motorcykel. De stora antalet ansökningar visar att det är många som går i tankar om att ta MC-körkort men visar också att det finns mycket som gör att det inte blir av, säger Olle Molin, operativ chef motor på Svedea. Det känns riktigt bra att vi genom MC-stipendiet så konkret kan hjälpa några över tröskeln och bidra till återväxten bland MC-åkare.
Årets stipendium delas ut till sex personer som får gå en intensivkurs under två veckoslut, 23–25 maj samt 31 maj–3 juni. Utbildningen genomförs i samarbete med i samarbete med BA Trafikskola i Jönköping. För att kunna söka stipendiet krävs att man är minst 24 år gammal, har B-körkort och baskunskaper i MC-körning. Vilka årets stipendiater blir meddelas den 15 maj.

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001