Kraftsamling på MC-mässan

Under MC-mässan På två hjul 26-29 januari i Göteborg kraftsamlar inte bara MC- och mopedbransch, utan även berörda myndigheter och utbildare kring körkortsutbildning. Därför är branschens gemensamma satsning, ”Vägen till körkort”, en egen avdelning under På två hjul. Trafikskolornas riksförbund, STR, Trafikverket, riskutbildare som Stora Holm med flera kommer att finnas samlade för att ge svar och bistå i körkortsfrågor rörande MC och moped klass 1, AM.

Vi ser en trend att hushåll väljer tvåhjuligt istället för andrabil, vi ser också en trend att allt fler MC och mopeder körs året runt i Stockholm. Troligen en effekt av trängselskatten. Så På två hjul kan man se allt från eldrivna mopeder och komfortabla skotermodeller till vettiga bruksmotorcyklar, sedan är det upp till besökaren själv att plocka russinen, avslutar Per Johansson.

SMC generalsekreterare Jesper Christensen håller med.

-Det är oerhört viktigt att vi försöker få igång både hojförsäljningen och körkortstagandet. Det uppmärksammar även SMC och vi ska absolut dra vårt strå till stacken för att uppnå detta. Det är ju faktiskt både kul och nyttigt att åka motorcykel, säger Christensen.

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001