STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

KTM 990 RC R 2025

KTM 990 RC R. Bild: KTM.

Det har gått över femton år sedan KTM senast producerade en autentisk väghomologerad prestationsmotorcykel för allmänheten. Företaget utnyttjar all sin expertis som har erhållits genom deras insatser i MotoGP, tusentals varv på banor, vinster och pallplatser, för att få liv i KTM 990 RC R.

Modellen 990 RC R drivs av en LC8c-motor som har optimerats till 128 hästkrafter och har ett vridmoment på 103 newtonmeter vid 10 500 varv per minut, för 2025 års modell. Motorn är inbäddad i en stålram, som är designad för att vara mer framtung, och vinkel på styrhuvudet är 25 grader, och styvare för att förbättra stabiliteten vid acceleration och på ojämna ytor. Fjädringen består av en fullt justerbar WP Apex öppen patrongaffel, som möjliggör individuella justeringar i kompression. Dessa funktioner är utformade för att göra det möjligt för föraren att anpassa motorcykeln exakt till sina personliga körvanor och kraven på turen. Till exempel kan växlingen ändras till en racingväxling.

KTM 990 RC R kommer initialt att presenteras som en prototyp på olika europeiska racerbanor 2024 för att demonstrera dess funktionalitet och prestanda under konkurrenskraftiga förhållanden. Modellen kommer att tävla i olika lopp med ett wild card, utan poängklassificering. 

Landvägsversionen kommer ut i butik i början av 2025 och Track Edition, enbart för bana, följer under andra kvartalet. 

Landvägsversionen kan konverteras till en Track Edition vid ett senare tillfälle där KTM erbjuder denna ”konvertering” på fabriken i Österrike. Konverteringen består av att ta bort kraven för väggodkännande, integration av skyddskomponenter, finjustering, ytterligare individualisering och revidering av racingkarossen, inklusive ett komplett avgassystem.

Här kan du läs amer: https://www.ktm.com/en-us/990-rc-r.html