Michelin och Duells samarbetar

Från och med den 1 januari 2013 tar Duells över distributionen av Michelins samtliga motorcykel- och scooterdäck i Sverige, Norge och Danmark. Målet med samarbetet är att erbjuda ökad service och förbättrad tillgänglighet av Michelins motorcykeldäck i framtiden.
– Duells har en stark position på motorcykelmarknaden i Skandinavien inom däck men också för andra produkter inom segmentet. Genom samarbetet med Duells kan vi erbjuda en effektivare distribution av Michelins motorcykeldäck till våra kunder. Detta kommer gagna både återförsäljare och konsumenter framöver, säger Anders Svensson, nordisk marknadschef för motorcykeldäck på Michelin.
Samarbetet med Duells innebär att Michelin får tillgång till mer än 1 200 återförsäljare i Sverige, Norge och Danmark. Detta försäljningsnätverk gör Duells till en av Skandinaviens största distributörer av motorcykeldäck. För Michelins befintliga återförsäljare innebär det nya samarbetet att de även får tillgång till ett bredare sortiment av motorcykeltillbehör från en leverantör.
– Vi har noga analyserat marknaden och tror att vi genom detta beslut kommer att öka Michelins marknadsandel för motorcykeldäck i Skandinavien. Duells är specialist på distribution och försäljning av denna typ av däck och vi är övertygade om att detta samarbete kommer att vara framgångsrikt för båda parter, avslutar Anders Svensson.
– Samarbetet med Michelin innebär att vi marknadsför och säljer ett och samma däckmärke i hela Skandinavien. Vår strategi är att ha de starkaste internationella varumärkena och att distribuera dem i alla de tre skandinaviska länderna, och då är Michelin det främsta val vi kan göra inom mc-däck. Michelin har många testvinnande produkter i sitt sortiment och vi ser fram emot detta samarbete, säger Björn Johansson, VD på Duells.

Share
Taggar: ,

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001