STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale

Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale Special Edition. Bild: Moto Guzzi.

Ombord det spektakulära italienska hangarfartyget Cavour presenterades en ny begränsad upplaga av Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale.

En unik modell med sin speciella färg inspirerad av marinens F-35B stridsflygplan. Även grafiken är en återgivning av flygplanet, med emblem på båda sidor av kåpan, tillsammans med de typiska ”jet-intags”-ränderna. Stilen förstärks av en trefärgad rosett på sidorna av bränsletanken, emblemet för Italian Naval Aviation och logotypen för Boarded Aircraft Unit.

Modellen är tillverkad i en begränsad upplaga av 1913 numrerade motorcyklar, en hyllning till året då den italienska flottans flygarmé bildades. Det var under militärtjänsten i den italienska kungliga flottans flygvapen som de två vännerna Carlo Guzzi och Giorgio Parodi, och piloten Giovanni Ravelli, bestämde sig för att börja tillverka motorcyklar när världskriget tog slut. Ravelli dödades i en olycka 1919 och kunde inte uppnå sin dröm. Guzzi och Parodi valde Örnen som sin symbol till minne av sin följeslagare.