STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

MV Augusta Testalarga one of a kind

MV Agusta Testalarga byggs i ett enda exemplar. Bild: MV Agusta.

I mitten av april släppte MV Agusta ett par bilder av en av märkets mest exklusiva maskiner, som kommer att tillverkas i ett enda exemplar, Testalarga. 

Nu har den italienska tillverkaren släppt fler bilder och berättar om historien bakom denna unika skapelse. Testalarga är en modern representation av märkets glansdagar i världen av motorcykelracing, och är tänkt att vara en modern skildring av racingmaskinen från 1973 med samma namn med legendaren Giacomo Agostini ombord. Motorcykeln har fått sitt namn av orden Testa, som översätts till Huvud, och Larga, som översätts till Bred. När den integreras med stilen och den fantastiska prestandan i dagens Superveloce 800, har du receptet för en verkligt speciell, unik motorcykel. One of a kind. 

En speciell färg inspirerad av MV Agustas röda och silverfärgade signatur gör att sporthojen sticker ut från resten av Superveloce-serien. Här finns även några förbättringar av strålkastaren, plus en liten modifiering av den nedre kåpan så att värmen från avgaserna kan komma ut mer fritt.

Superveloce-plattformen kommer från F3 800, och den får en kraftfull 798 kubik radtrea som producerar 147 hästkrafter. Den kraftfullaste trippeln av denna slagvolym i en produktionsmotorcykel. Utrustad med MV Agustas sofistikerade utbud av elektroniska förarhjälpmedel, premiumfjädring och bromskomponenter från Marzocchi och Brembo. 

Här kan du se fler bilder: https://www.motociclismo.it/mv-agusta-testalarga-nuove-foto-spiegazione-nome-giacomo-agostini-80534