Northbike utökar

Här ska det renoveras. Utvecklingen för Sundsvallsbolaget Northbike fortsätter. Med en fördubblad omsättning de senaste två åren så har Northbike idag växt ur sin nuvarande lokal och det är dags att ta nästa stora kliv i hemmastaden Sundsvall. Med ett nytt läge och en ny fastighet på 4000 m2 så kommer södra brofästet i Sundsvall nu få en hemmaarena för Västernorrlands alla motorintresserade.
Idag delar Northbike anläggning med Northcar och ytorna är för trånga för att möta potentialen för tillväxt i de båda bolagen. Genom att förvärva en ny fastighet för verksamheten Northbike så frigörs yta till Northcar att växa i nuvarande lokaler på Norra Vägen. Northbikes nya lokal vid södra brofästet kommer att totalrenoveras, och hela projektet beräknas uppgå till cirka 50 miljoner kronor. Bland annat kommer det att investeras i en ny modern verkstad med den senaste tekniken. Även Northcar på Norra vägen kommer att renovera sina lokaler få mer ytor till vidare expansion. Den här satsningen skapar det utrymme för expansion och den fortsatta utveckling som man önskar.
– För att säkerställa vår kvalitet mot kunderna så växlar vi inte bara upp med ny byggnad, vi har också stärkt upp organisationen med nya säljare, nytillträdd försäljningschef och starkare samarbete med våra leverantörer, berättar Per Boström, vice VD på Northbike. Kunderna kommer mötas av ett besöksvänligt fordoncentrum med stora parkeringsytor, bra logistik runt hämtning och lämning av fordon samt bättre exponeringsytor i butiken av fordon, kläder och tillbehör.
Vattenskotrarna kommer till exempel att få ett lyft i och med närheten till vattnet där kunderna kan provköra direkt på plats.
– Vi vill göra vår nya anläggning till en unik destination för motorintresserade. Vi är stolta över att finnas i Sundsvall och södra brofästet precis vid E4:an ser vi som ett nytt och attraktivt område som vi tror mycket på. Det blir ett inspirerande hus för
både kunder och leverantörer där ingen som passerar Sundsvall kommer att missa oss. Den här satsningen kommer ta oss till en helt ny nivå när det handlar om att sätta kunden i största fokus, berättar Jonas Olert, VD och koncernägare.

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001