Nummer 4 ute

Då har nummer fyra  av MC-Folket landat ute hos samtliga medlemmar. Här får ni några smakprov…

-Om någon för tio år sedan sagt att jag skulle resa i tjugofyra timmar i sträck, sova tre timmar på ett sunkigt hotell på den sydspanska landsbygden för att i knappt tio graders värme testköra BMW´s sporthoj hade jag vänligt men bestämt tackat nej och tänkt: Är du dum, på riktigt? Men nu är det 2012 och då är det jag själv som bönat och bett om att få åka. I änden på min strapatsliknande resa hägrar nämligen den uppgraderade BMW S1000RR, en av de häftigaste hojarna som någonsin lämnat fabriken i München, säger ”Kotte” Granqvist om nya BMW:n.

Elving Solli har testat nya Trajjan.

-Efter att Yamaha Super Tenere´n kapat till sig 20 procent av försäljningen i största äventyrsklassen förra året, har Triumph nu med sin Explorer tänkt sig kapa en ännu större andel. Att det är den gamle regenten BMW R1200GS som är huvudmålet är självklart. Revolten börjar i bergen norr om Granada i södra Spanien, förklarar han.

Att hjälmen är viktig råder väl inget tvivel om. Den absolut viktigaste delen att skydda på kroppen är huvudet. Rådet är att aldrig köpa en begagnad hjälm och att byta minst vart femte år. Vi testar sju populära hjälmars egenskaper.

Varför inte erbjuda våra köldskadade SMC-medlemmar chansen att köra motorcykel under en vecka i sol och på underbara spanska bergsvägar. En period när vi andra får sitta hemma och gråta för att åksäsongen är över.  Sagt och gjort tänkte Pehr Gunnar Lundgren och började sy ihop ett koncept med flyg till Malaga, hämtning av hyrmotorcyklarna direkt på flygplatsen med ett boende i den klassiska gamla bergsby Tolox, där Göran Helldin och hans sambo Marie-France driver ett fint litet Bed and Breakfast. Vi provkörde resan en dag i februari, och här kommer några intryck.

Redan klockan 06.00 ställde de första deltagarna upp sina järnhästar utanför Harley-Davidson i Glendale. När starten gick mullrade över 3000 hojar iväg mot Castaic Lake. Den 28:e upplagan av ta MC-tillställning för välgörenhet. ”Love Ride” med legenden Jay Leno i spetsen samlade i år in över 375 000 dollar till förmån för autismen. Häng med på Love Ride!

Vi skickade dessutom ut en förfrågan till de tio största MC-importörerna i Sverige om de skulle ha några Roadshows i vår.

 

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001