STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ny skoter från Segway

Segway E110A. Bild: Segway.

Från det att Segway köptes upp av det kinesiska teknikföretaget Ninebot så har flera nya innovationer dykt upp under varumärket, som elektriska sparkskotrar och mopeder. Nu presenterar Segway en ny modell efter elskotern E110S i form av E110A.

Med en liknande plattform som E110S har E110A ett större batteri med 1,8 kWh i kapacitet. Mopeden drivs av en 1,1kW elmotor, och maximala uteffekt är beräknad till cirka två hästkrafter, likvärdig i kraft med några 50 kubikare. Räckvidd en ligger på 56 kilometer, enligt tillverkaren, på en enda laddning. Och, Segway uppger en topphastighet på 31 kilometer i timmen. Det kommer att vara enkelt att begränsa hastighet för att följa olika regler för moped och elskoter i olika delar av världen.

Skotern och är designad för kortare pendlingar i stadsmiljöer. Vikt 90 kilo, och under sätet finns en 27 liters förvaring. Segway har idag inte fastställt ett officiellt releasedatum eller pris för den nya E110A. E110S prislapp i Europa som uppgår till cirka 23 500 kronor.