STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ny typ av motorcykelförsäkring

Bild: MCE Insurance.

I somras lanserade det amerikanska försäkringsbolaget VOOM & Markel en ny typ av MC-försäkring i USA som debiterar föraren per mil som han/hon kör – i motsats till en fast månatlig/årlig premie. En uppskattad nyhet för de som kör enstaka gånger, de som äger många hojar och för de motorcyklister som inte har någon aning om körsträckan det kommande året. Forskning utförd av VOOM fann att ”risken förknippad med MC-körning med lågt antal mil kan vara mer än 80 procent lägre än för motorcyklar med många mil, men traditionella försäkringar är årliga över hela linjen.” 

Nu har detta upplägget även lanserats i Storbritannien där bolaget MCE Insurance erbjuder tjänsten Subscribe and Ride, som fungerar så här.

1. Starta din prenumeration – betala din engångsavgift på £25 som täcker din startavgift och MileMate-kostnad.

2. Ladda ner Subscibe & Ride-appen och installera din MileMate – milräknaren är lika stor som ett 50 pence-mynt – anslut den helt enkelt till din motorcykel, koppla ihop den med appen och kör.

3. Betala ditt månatliga abonnemang – betala bara £5 i månaden för att täcka din motorcykel när den är uppställd (brand- och stöldskydd).

4. Betala för det du kör – Betala endast för de mil du kör till din egen överenskomna kostnad per mil en gång i månaden. Du kommer att kunna se milen du har åkt genom appen.

Priserna kommer att variera från förare till förare, baserat på standardegenskaperna inklusive hojmärke och modell, förarens historia och ”riskprofil”.

Ny tider – nya upplägg.