STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Red Bull KTM Factory Racing 2023

Brad Binder och Jack Miller vid sina KTM RC16. Bild KTM.

KTM avrundar januari månad för MotoGP-teamens presentationer. Fjärde teamet ut med förarna Brad Binder och Jack Miller som avslöjar färgerna de kommer att tävla i den här säsongen på sina KTM RC16. Det mest slående på maskinerna är ett avgassystem som är placerat under sätet, flyttat från nära nivån till svansen med hjälp av ett långt rör.

Sydafrikanen Binder kör för fjärde året i rad kommer Binder att vara en av KTM-förare i kungaklassen av MotoGP, och det nionde inom KTM-familjen med Moto3 och Moto2. 27-åriingen tog sin första MotoGP-seger i Tjeckien 2020. Vid sin sida har han 

Jack Miller som kommer från Ducatis fabriksteam, och som under året har chansen att bli den första MotoGP-föraren att ta segrar med tre olika tillverkare. Miller tog sin första seger på Assen 2016 med en Honda och 2021 tog han sin andra och tredje seger under 2021 på Jerez och Le Mans på en Ducati. Han har även en fjärde seger för Ducati i Japan 2022. Australiensaren tillför laget nio säsonger av erfarenhet och enorm karaktär, med totalt 22 pallplatser i den främsta klassen.

2023 års MotoGP börjar 24-25-26 mars på Algarve International Circuit i Portugal efter två försäsongstester 10-11-12 februari i Malaysia och 11-12 mars i Portugal.