STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Rossi ny medlem i BMW M Motorsport 

BMW M4 GT3. Bild: BMW M Motorsport.

BMW M Motorsport-familjen har fått en ny välkänd medlem i den flerfaldige världsmästaren Valentino Rossi som nu ingår i BMW M Team WRT. Rossi tävlade under 2022 för team WRT i Fanatec GT World Challenge, och körde en Audi. Men, till 2023 byter WRT till BMW och där Rossi kommer att köra en BMW M4 i både Fanatec GT World Challenge och Bathurst 12 Hour. Det nya avtalet, direkt med BMW, innebär även att Rossi kommer att vara tillgänglig för ytterligare ospecificerade race- och testframträdanden i BMW M Motorsport-racingbilar.

Andreas Roos, chef för BMW M Motorsport, säger i ett pressmeddelande:

-Valentino Rossi behöver ingen presentation. Som en av de mest framgångsrika motorcykelförarna genom tiderna har han skrivit historia. Hans framgångar på racerbanan och hans personlighet har helt riktigt gjort honom till en levande legend. Men Valentino har bevisat att han också är en utmärkt racer på fyra hjul. Han har visat att bilracing har blivit hans andra motorsporthem, och han tar med all sin passion, kompetens och engagemang till detta nya kapitel i sin karriär. Det är fantastiskt att Valentino kommer att ansluta sig till vår BMW M Motorsport-familj som ny förare nästa år. Vi ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans – välkommen ombord på Vale!

-Jag är väldigt stolt över att bli en officiell BMW M-förare och det är en fantastisk möjlighet. Förra året började jag tävla på allvar i bilar och jag avslutade min första säsong med WRT-teamet som jag kom väldigt bra överens med och jag är väldigt glad att WRT-teamet valde BMW M Motorsport som ny partner. Jag har redan fått chansen att testa BMW M4 GT3 två gånger och känslan med bilen är väldigt bra. Jag tror att vi kan vara konkurrenskraftiga nästa säsong. BMW M Motorsport har också gett mig möjligheten att tävla med två mycket starka förare nästa år, Maxime Martin och Augusto Farfus. Jag har fortfarande mycket att lära och förbättra, men jag hoppas kunna klara uppgiften och vara snabb nog att kämpa under tävlingshelgerna, säger Rossi.