STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Royal Enfield tog sig till Sydpolen

Santhosh Vijay Kumar och Dean Coxson vid Sydpolen. Bild: carandbike.com.

Med sitt senaste uppdrag 90° SOUTH-expeditionen firar Royal Enfield sin 120-åriga resa. Detta skrev vi om i tidningen MC-Folket tidigare i höstas. 

Uppdraget startade den 26 november när teamet landade i Novo. Där tillbringade man några dagar med att acklimatisera sig till de hårda, ödsliga och ogästvänliga förhållandena i Antarktis. Den sista kontinenten som aldrig tidigare har utforskats på två hjul.

Som ett resultat av ogynnsamma väderförhållanden och en oväntad snöstorm var teamet tvunget att ändra sin startpunkt från 86 South till 87 South. Men, lyckades slutföra den 770 kilometer långa resan från Ross Ice Shelf till Amundsen-Scott Pole Station på 15 dagar.

Det var den 16 december som de två förarna, Santhosh Vijay Kumar och Dean Coxson, lyckades slutföra den 3200 kilometer långa expeditionen och nå den geografiska Sydpolen. Därmed blev paret de första motorcyklister att göra den bedriften, på sina specialbyggda Himalaya ADV. 

Hojarna lastas på arktiska stödlastbilarna som kör västerut mot Union Glacier för sedan att flyga tillbaka till civilisationen.