Säkraste Arai någonsin

araiArai kommer nu med sin senaste och säkraste hjälm någonsin, RX-7V. Den har ett helt nytt ytterskal, ett nytt visirsystem och ett ännu starkare skal än det på föregångaren Corsair.
En fullfjädrad racinghjälm väljer självklart Arai att lansera på Isle of Man och TT-tävlingarna där. Detta eftersom Arai själva förklarar att hjälmen är helt nyutvecklad för att vara den ultimata racinghjälmen.
Hjälmen är testad på racingbanorna och är den mest testade någonsin. Den justerbara spoilern på överdelen av hjälmen ska minska turbulensen när föraren reser sig upp inför inbromsning och ska samtidigt ge en hastighetshöjning tack vare bättre aerodynamik.
Den har också ett bredare synfält tack vara ett nytt visirsystem med ett större visir vilket ska ge bättre sikt igenom kurvorna.
Skalet är gjort av många lager ”superfiber” och andra speciella syntet-fiber i en konstruktion som kallas Peripherally Belted. Mycket krut har lagts på att göra skalet så slimmat som möjligt. Allt för att styra bort så mycket kraft som möjligt och så lite våld som möjligt ska tas upp av hjälmen vid en eventuell olycka. Ventilationssystemet är också helt nytt och kindkuddarna är borttagbara vid en eventuell olycka och ska på så sätt bidra till ökad säkerhet.
Att Arai väljer att uppdatera Corsair-modellen som funnits i fem år är att de helt enkelt hittat ny teknik med nya konstruktionsmetoder och nya detaljer. Arais samlade kunskaper genom alla år i Grand Prix och Moto-GP-sammanhang plus oräkneliga antal landsvägsmil har legat till grund för den nya konstruktionen.
MC-Folket ber att få återkomma med testrapport i kommande nummer.

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001