Scott tar över Nolan

Scott Sports AB tar över den svenska distributionen av motorcykelhjälmar från Nolan. Övertagandet inkluderar alla varumärken inom Nolan group i vilka X-lite, Nolan, Grex samt N-com ingår. Genom integrationen av Nolan groups varumärken till Scott Sports nuvarande on-road sortiment kommer Scott nu att kunna presentera ett ännu starkare produktsortiment än tidigare, säger företaget i ett pressmeddelande.

-Vi har stor respekt för Nolan groups starka position och historik i Sverige och vi ser verkligen fram mot ett långvarigt samarbete i framtiden. Detta är ett stort steg i rätt riktning mot vår strategi att vara en av de ledande även inom on-road segmentet för personlig utrustning, säger Håkan Eriksson, General Manager – Scott Sports AB

Mario Giachino, Deputy General Manager & Sales Executive i Nolan group är också positiv.

-Nolan groups varumärken och varumärket Scott, som nu ökar sitt engagemang inom motorsport kommer att bli en mycket stark kombination. Vi vet att Scott har den rätta strukturen för att gå vidare och göra framsteg på den svenska marknaden. Vi kan också bekräfta att Nolan group kommer att öppna ännu en högteknologisk fabriksanläggning kommande månad och investerar för att förbli en av marknadsledarna även i framtiden, förklarar han.

Share
Taggar: ,

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001