Shoei Neotec

Nu lanseras Shoei Neotec, en öppningsbar MC-hjälm där man tack vare nytänkande teknik infogat ett infällningsbart solvisir utan att för den skull tumma på säkerheten.
Det är första gången som Shoei producerar en öppningsbara MC-hjälm. Shoei har ansett att säkerheten sänks när det det absorberande skyddsmaterialet i hjälmen måste stå tillbaka för att ge plats för ett infällt solvisir. Hittills  har det inneburit att den japanska hjälmtillverkaren inte ansett sig kunna sätta en sådan modell på marknaden. Nu blir det dock ändring på det. Shoei har utvecklat Neotec, en öppningsbar hjälm med infällt solvisir som tack vare nytänkande design ändå klarar deras högt ställda säkerhetskrav.
Istället för att ta bort stötabsorberande material från hjälmens pannparti har Shoei skapat ett extra utrymme innanför det yttre skalet där solvisiret fälls in. Resultatet är en hjälm med samma höga säkerhet som tidigare öppningsbara modeller från Shoei.
Utöver solvisiret har Neotec en aerodynamisk design som ska minimera vindbruset ytterligare, helt urtagbart och tvättbart innerfoder. tre olika skalstorlekar ska ge god passform oavsett huvudstorlek, spännesmekanism i rostfritt stål ska betyda ingen sänkt säkerhet på grund av plastdetaljer, nyutvecklad ventilation som ska vara 276 procent mer effektiv än hos föregångsmodellen Multitec, förberedd för interkomsystem och så är reglagen för solvisiret och för att öppna fronten på hjälmen anpassade för att enkelt kunna hanteras med handskar på.
Shoei Neotec kommer att kosta cirka 5695 kronor. Den premiärvisas på MC-mässan i Göteborg sista helgen i januari, för att sedan dyka upp i den svenska MC-handeln under april 2012.

Mer information:www.duells.se

Share

Om Magnus

MC-Folkets chefredaktör sedan 2001