Svedea kollar motorcykelintresset

olle_molinSvedea har genomfört en stor kundundersökning. Över

5 000 mc-ägare har svarat på frågor om motorcykelvanor och motorcykelköp och undersökningen ger

en positiv bild. En fjärdedel säger sig vilja byta mc inom två år. Endast 4 procent uppger att de planerar att lämna mc-livet.

De flesta av kunderna som svarade (68 procent) har haft mc-kort i över 10 år och 30 procent äger fler än en motorcykel. Kunderna är trogna motorcyklister, hela 81 procent använder sin motorcykel mer än tre månader per år.

De främsta orsakerna till att byta motorcykel är att kunden vill ha en annan typ av motorcykel, en mer modern motorcykel eller en motorcykel med ABS-bromsar. Av de som planerar att köpa motorcykel vill hela 51 procent köpa genom handlare. Det som värderas högst vid köp hos handlare är garantierna, hela 74 procent anger detta som viktigt.

Även statistik från Moped och motorcykelbranschens riksförbund ger positiva signaler. Fram till och med 31 augusti var antalet nyregistrerade motorcyklar i år 3,5 procent fler än samma period förra året. Och vid utgången av augusti månad var även det totala antalet motorcyklar i trafik 0,9 procent högre än vid motsvarande tidpunkt förra året.

– Det är väldigt glädjande resultat att så få vill lämna mc-åkandet. Och tillsammans med de positiva siffrorna som Moped och motorcykelbranschens riksförbund redovisade i augusti så ser det ut som att mc-branschen kan vara på väg mot ljusare tider, säger Olle Molin, operativ chef på Svedea Motorförsäkring.

 

 

Share

Om Redaktionen