STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Transportministrar lyssnar på SMC

SMC:s generalsekreterare Jesper Christensen i samtal med transportministrar under ITF-mötet. Bild: ITF.

Jesper Christensen är förutom SMC:s generalsekreterare även ledare av FIM:s kommission för Mobility. Under pågående International Transport Forums toppmöte 2023 om “Transport Enabling Sustainable Economies” i Leipzig, Tyskland, fick han möjlighet att prata med transportministrar från 64 länder, världen över.
Här i samtal med Won Hee-ryong (Sydkoreas land-, infrastruktur- och transportminister) Volker Wissing (Tysklands federala digital- och transportminister) Mark Harper (Storbritanniens statssekreterare för transport) Mohammed Abdeljalil (transport- och logistikminister från Marocko) Young Tae Kim (generalsekreterare för ITF) och Michael Kloth (ITF) är närvarande.

Även den svenska infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson deltar i två ministermöten, varav ett behandlar processuella frågor för ITF och det andra är en diskussion om grön omställning för transportsektorn. Andreas Carlson deltar även i en paneldiskussion med fokus på klimatanpassningsåtgärder och grön omställning av transportsektorn, där ministern kommer lyfta elektrifiering som prioriterad för Sverige.