STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Quartararo nytt avtal med Yamaha

Fabio Quartararo kör vidare med Yamaha fram till slutet av 2024. Bild: MotoGP.

Efter månader av spekulationer har den regerande världsmästaren Fabio Quartararo skrivit ett nytt kontrakt med Yamaha Factory Racing Team, och som löper till slutet av 2024.

MotoGP skriver att Quartararo har visat fantastiska färdigheter, kamratskap och konsekvens hittills under sina två år. Det framgångsrika partnerskapet ledde till hans första VM-titel förra året. Det under den unga fransmannens allra första säsong med fabriksteamet. Fabio leder för närvarande efter åtta deltävlingar, med åtta poäng för Aprilia-föraren Aleix Espargaro.

I sitt CV för fjolåret och fram tills idag kan 23-åringen skriva sex segrar och 14 pallplatser samt tre vinster och tio pallplatser med satellitteamet två år innan. Han har totalt 16 pole och 38 starter på första rad, av totalt 59 starter på sin YZR-M1.

Dessa prestationer, utöver hans obestridliga talang, oöverträffade motivation och smittande, glada personlighet har Yamaha fullt förtroende för samarbetet.

-Jag är verkligen glad att kunna meddela er alla att jag kommer att stanna hos Yamaha i två år till. Tittar jag bakåt var det enkelt att flytta upp till MotoGP med Yamaha satellit-team och senare till fabriksteamet. Yamaha trodde på mig från allra första början, och det är något jag inte tar lätt på. Men som sagt, det här nya avtalet var ett stort beslut. Jag är på en fantastisk punkt i min karriär, så jag tog lite mer tid för att ta det här beslutet för att var säker, säger Fabio Quartararo i ett pressmeddelande.