STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Royal Enfield flyttar fram lanseringen av elhoj

Royal Enfield Electric – Privat modifiering av Bullet på uppdrag av tillverkaren. Bild: Times of India.

Den indiska tillverkaren har varit en av de mer tydliga anhängarna av elektrisk mobilitet de senaste åren. Och, nu trappar man upp utvecklingen. Royal Enfield har ändrat sitt nya modellschema för att föra fram sin första elektriska motorcykel till 2025. Den ursprungliga planen var satt till 2026.

I en intervju med BusinessLine, Indiens ledande webbplats för affärs- och finansiella nyheter, avslöjade företagets vd B Govindarajan att man arbetar med att etablera en fysisk infrastruktur för att testa sina elmotorcyklar. Dessutom har företaget börjat anställa personer för tjänster vid sina teknologicentra i Indien och Storbritannien.

Enligt Govindarajans uttalande så skyndar företaget inte på projektet, utan tar tid att analysera kundens krav i detta segment. Han betonar också att varumärkets mål är att komma ut med differentierade erbjudanden inom segmentet.

Den kommande elektriska motorcykeln från Royal Enfield kommer att baseras på en helt ny plattform, och med den tillgängliga batteri- och motortekniken är det mest troligt att det blir en urban elhoj. 

Den elektriska marknaden i Indien tar fart snabbt, med en rad nystartade företag som tillverkar eldrivna tvåhjulingar, som Ola, Ultraviolette och Ather. Dessutom, gäller det att möta upp rivalen Hero som nyligen investerade 60 miljoner dollar i Zero Motorcycles för att gemensamt utveckla elmotorcyklar och expandera till grön mobilitet. Hero MotoCorp Limited, tidigare Hero Honda, är en indisk multinationell motorcykel- och skotertillverkare med huvudkontor i New Delhi, Indien.