STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

10 elhojar från Honda till 2025

Tio elmotorcyklar från Honda till 2025. Bild: Honda.

Honda har planer att uppnå koldioxidneutralitet till 2050, och kommer att påskynda elektrifieringen av motorcyklar som det primära fokuset för miljöstrategier. Arbetet kommer att ske vid sidan av den fortsatta utvecklingen av tillverkarens förbränningsmotorcyklar som man har för avsikt att göra koldioxidneutrala under 2040-talet. Det genom att utveckla modeller som är kompatibla med koldioxidneutrala bränslen som bensin-etanol. 

Inför 2025 kommer tio nya elmotorcyklar, där de flesta modeller kommer att vara skotrar avsedda för de asiatiska och europeiska marknaderna som pendlarfordon. För USA, Europa och Japan förväntas fyra modeller att debutera till 2024, vilka beskrivs som Fun EV Models. 

Förbättring av laddningsinfrastruktur och standardisering av batterispecifikationer är avgörande för att bredda användningen av elektriska motorcyklar. Honda har för närvarande sitt eget heltäckande batteri, samtidigt som det följer de batteristandardiseringsavtal som de har tagit fram tillsammans med andra japanska tillverkare; Suzuki, Yamaha och Kawasaki, såväl som europeiska tillverkare.

Siktet är inställt på att sälja en miljon elmotorcyklar årligen under de kommande fem åren, vilket ska öka till 3,5 miljoner enheter årligen till 2030. Det skulle innebära att elmotorcyklar stå för 15 procent av Hondas tvåhjuliga försäljning.