STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

100 000 Ducati Scrambler

Ducati Scrambler Urban Motard. Bild: Ducati.

Sedan 2015 har 100 000 Scrambler levererats till Ducati-entusiaster, en milstolpe som samtidigt som 60-årsdagen av den första historiska modellen firas.

För att fira jubiléet och antalet sålda hojar har Scrambler Ducati samarbetat med Carrera Eyewear, redan officiell partner till Ducati Corse för glasögonkollektionen, för att skapa ett ikoniskt par solglasögon gjorda för tillfället i en begränsad upplaga av endast 60 exemplar. Gissar att dessa redan är slutsålda. 

Ducati återlanserade Scrambler för sju år sedan och tog alla ingredienserna i den ursprungliga 1960-talshojen och gav liv till en ny värld. 

Då tillverkad på begäran av bröderna Berliner, Ducati-importörer för USA på 1960-talet, som ville ha en modell som passade amerikanska motorcyklisters smak, den första Scrambler Ducati började tillverkas 1962 och sista 1975. 

Från 2015 och framåt har den italienska tillverkaren gjort olika tolkningar, inklusive den första Scrambler Ducati Icon i Urban Enduro, Full Throttle, Street Classic och Classic versioner till Mach 2.0, Italia Independent limited edition, Flat Track PRO, Café Racer, Desert Sled, Sixty2 och Icon Dark. 

Nu till Land of Joy-familjen är de senaste och mer samtida modellerna; 1100 Tribute PRO, Urban Motard och Nightshift.

På Ducati’s YouTube-kanal finns en video som spårar höjdpunkterna i Land of Joy´s historia från 2015 till idag: https://www.youtube.com/watch?v=-xyE8D8PBEU