STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

En värld av A2 -motorcyklar 2024

Aprilia RS 457. Bild: Aprilia.

Det finns många innovationer i världen av A2-motorcyklar i startblocken för den kommande säsongen, oavsett om du söker en nakenhoj, cruiser, äventyrare, touring eller sportmaskin. Här har vi valt ut fyra av dem.

Aprilia RS 457 

Den italienska tillverkaren presenterar en vätskekyld tvåcylindrig maskin som levererar 48 hästkrafter och väger in på175 kilo, med full tank. Det gör den bästa värden när det gäller kraft till vikt förhållande i A2-segmentet. Tillverkaren lovar högkvalitativ teknik. Lätthet och teknisk utrustning är de starka punkterna på den nya Aprilia RS 457. Den främre LED-strålkastaren har signaturstilen för den senaste Aprilia-generationen, komplett med integrerade blinkers. Instrumentationen använder ett effektivt 5-tums TFT-färginstrument medan styrkontrollerna är bakgrundsbelysta.

Här kan du läsa mer: https://www.aprilia.com/en_EN/landing-page/new-rs/

Kawasaki Eliminator 500 

Kawasaki har introducerat Eliminatorn som en konkurrent på marknaden för nybörjare som söker en cruiser, och utnyttjar frånvaron av Harley-Davidson och Indian i detta segment. Modellen har en ny 451kubik motor som härrör från Ninja 400- och Z400 -modellerna, vilket ger ökat vridmoment och en personlighet av en modern hoj i bobberstil. Den svarta skönheten lovar mycket körning enligt tillverkaren. Med en sitthöjd på 735 millimeter är det verklig fördel för alla förare som inte är långa. Och, det finns fler alternativ mellan 715 och 765 millimeter. 

Här kan du läsa mer: https://www.kawasaki.se/sv/products

Triumph Scrambler 400X 

Modellen har en helt ny plattform som utvecklats i samarbete med Indiens Bajaj, den första frukten av en långvarig relation mellan företagen. Många delar kommer från New Street 400 Roadster men Scrambler 400X har sin egen dedikerade version av det nya chassit som samt olika upphängning och utrustning. Den encylindriga motorn är på 399 kubik och ger 40 hästkrafter. Vikten ligger på 179 kilo vilket gör den lätt att tämja, särskilt för nybörjare. 

Här kan du läsa mer: https://www.kawasaki.se

KTM 390 Duke 2024 

Den första Duken kom ut på marknaden i mitten av 1990-talet och 400 kubik varianten har funnits sedan 2013. Med den helt nya 2024 KTM 390 Duke utlovar tillverkaren att världen runt dig blir till din helt egen gymkhana. Genom att ta med exceptionell smidighet, lätt hantering och slagkraftig prestanda på gatan, är denna mellanviktare redo för alla vändningar. Fullpackad med de modernaste förarhjälpmedel, en helt ny ram, justerbar upphängning-och aggressivt nytt utseende. Motorn på 399 kubik ger 45 hästkrafter vid maximalt 39 newtonmeter i vridmoment. Fulltankad väger maskinen 165 kilo. Sitthöjden minskar med 10 millimeter till 830 millimeter, det finns möjligheten att byta till 800 millimeter i total höjd. 

Här kan du läsa mer: www.ktm.com http://www.ktm.com